papier woskowany spożywczy (woskowany / parafinowany lub z polietylenem PE ) certyfikowany na kontakt z żywnością
– biały, do pakowania dla przemysłu spożywczego, wodoodporny, tłuszczo szczelny, nie przepuszcza także osocza, wody i pary wodnej, nadaje się do przechowywania produktów w lodówkach i ladach chłodniczych, idealny do pakowania mięs, serów, wędlin, garmażerii, ryb, owoców morza, ciast, słodyczy, wypieków, tortów kremowych, itp., na życzenie klienta możemy też zamiast papieru woskowanego zaproponować papier spożywczy z polietylenem PE – także idealny do przechowywania wędlin, serów, tortów i wyrobów cukierniczych. 


papier spożywczy silikonowy / silikonowany do pieczenia (odporny na wysokie temperatury) certyfikowany na kontakt z żywnością
- biały lub beżowy, idealny jako podkład do pieczenia na blasze ciast, pizzy, ciastek lub do wypiekania innych produktów spożywczych w piecach i piekarnikach.